SKräckfylld

ONsdag

30 oktober

Spännande berättelser och aktiviteter väntar runt varje hörn

Arbetets Museum  – Zombienatt

Upplev en oförglömlig kväll, kl. 18.00-21.00, på Arbetets Museum när zombierna intar varje vrå! Vågar du möta de levande döda i under en kväll fylld av skräck, spänning och överraskningar? Ta med dina modigaste vänner och bli en del av det mest nervkittlande du har upplevt. Missa inte chansen att uppleva zombienatt på Arbetets Museum – där historien vaknar till liv på ett helt nytt sätt!

Det förekommer att barn tycker det är för läskigt och vill avbryta visningen. Om du är ensam vuxen med fler än ett barn är det viktigt att ni har tänkt igenom hur ni ska göra om någon vill avbryta. Även du som vuxen behöver köpa biljett. Pris 80 kronor.

Cnema – Filmvisning: A nightmare on Elm Street

Se skräckfilmsklassikern A nightmare on Elm Street (1984) som firar 40 år! Innan filmvisningen blir det ett klurigt skräckfilmsquiz, fina priser utlovas!

Ett gäng tonåringar i förorten har en sak gemensamt: de jagas alla av Freddy Krueger, en förfärligt vanskapt mördare som jagar dem i deras drömmar. Så länge de håller sig vakna, så kan de skydda varandra? Men när de sover finns det ingenstans att fly. 

Under höstlovet pågår filmfestivalen för barn och unga, Watch a Movie, på Cnema.

Upplev filmen kl. 17.45 till halva priset!

Cnema – Filmvisning: Beetlejuice Beetlejuice

Efter en oväntad familjetragedi återvänder tre generationer av Deetz-familjen hem till Winter River. Fortfarande hemsökt av Beetlejuice vänds Lydias liv upp och ner när hennes rebelliska tonårsdotter Astrid upptäcker den mystiska modellen av staden på vinden och porten till livet efter detta öppnas av misstag. När problem uppstår i båda världarna är det bara en tidsfråga innan någon säger Beetlejuices namn tre gånger och den skojfriska demonen återvänder för att släppa loss sin alldeles egna form av förödelse. Upplev filmen kl. 15.00 till halva priset!

En del av filmfestivalen för barn och unga på Cnema, Watch a Movie

Cnema – Filmvisning: Filmvisning för de minsta

Laban är inte som andra spöken, han är nämligen rädd för mörkret. Laban vill inget hellre än att vara läskig, men hur mycket han än försöker, lyckas han bara skrämma sig själv. I källaren på slottet Gomorronsol bor Laban med Mamma och Pappa Spöke och hans våghalsiga lillasyster Labolina som kan härma alla ljud i hela världen. På slottet bor också människor: Kungen och Drottningen, Prinsessan Busan och Lillprins Bus, som är Labans allra bästa vänner. Upplev filmen kl. 15.00 till halva priset!

En del av filmfestivalen för barn och unga på Cnema, Watch a Movie

Cnema – Filmvisning: Insidan ut 2

Upplev uppföljaren till Pixars stora succé Insidan Ut från 2015 till halva priset! Den här gången får vi följa Riley som blivit tonåring och med alla nya känslor som det innebär.

En del av filmfestivalen för barn och unga på Cnema, Watch a Movie

Cnema – Filmvisning: LasseMajas Detektivbyrå – Maskoten som försvann

Lasse och Maja är tillbaka med ett nytt spännande mysterium. Inför de årliga Vallebyspelen skadas en efter en av de tävlande. Spåren leder Lasse och Maja till en mörk hemlighet och en gammal myt om spelens maskot som sägs hemsöka hallen. Kommer Lasse och Maja finna lösningen innan någon mer råkar illa ut och kommer deras vänskap överleva prövningarna? Upplev filmen kl. 15.00 till halva priset!

En del av filmfestivalen för barn och unga på Cnema, Watch a Movie

Eneby Bibliotek – Piratworkshop

Kom och känn på hur det var att vara sjörövare på 1700-talet! 
Tillsammans med författaren Gustav Boman erövrar vi ett fartyg där alla i besättningen behövs och måste hjälpa varandra för att överleva. För barn från 6 år. Fri entré. Begränsat antal plaster. Förboka din plats. Workshopen genomförs klockan 10.00-11.30.

Hallarna – Barnfestival

Vi är glada att få presentera Barnfestivalen som äger rum den 29-31/10 på Kulturkvarteret Hallarna, Tunnbindaregatan 37. 

Med ett fullspäckat program kommer det att finnas något för alla små äventyrare! Delta i spännande aktiviteter som spökdisco, få en läskig ansiktsmålning, och se föreställningar för barn i olika åldrar, prova på aktiviteter och workshops med mera! Flera av aktiviteterna är helt gratis, så det finns ingen anledning att inte delta! 

Hela programmet kommer ut på Kulturkvarteret Hallarnas hemsida under hösten. Alla aktiviteter är gratis. Pris föreställning 70 kronor.

Konstmuséet – Ett kusligt äventyr på konstmuséet

Under höstlovet bjuder vi in till en del av Spökköping, där konstverken vaknar till liv och mystiska figurer döljer sig bakom varje penseldrag. Följ med på en visning genom museets salar och upptäck vad som händer när tavlorna berättar sina kusliga historier.

Efter visningen kan ni delta i ett skapartillfälle där ni inspireras av utställningen för att skapa egna konstverk – kanske ett rymmande spöke eller en benknota från historiens djup.

Kom och upplev en spännande dag på konstmuseet – där inget är riktigt som det verkar! Ta med familjen och njut av en oförglömlig höstlovsdag i Spökköping – om ni törs.  Aktiviteten är kostnadsfri, varmt välkommen!

Löfstad slott – en kuslig spökvandring

Ge dig ut på en kuslig spökvandring och upptäck vem som lämnar tunga fotsteg på ovanvåningen, vem som skramlar med nycklar men aldrig visar sig, och vem vars parfym ibland sveper genom paradvåningen… Under en rundtur i det nedsläckta slottet får du höra berättelser om de gengångare som sägs visa sig i och omkring Löfstad slott, ett slott som bär på otaliga fascinerande livsöden. Spökvandringen äger rum den 29-30 oktober och startar kl. 19.00. Pris från 120 kr. Förbokning krävs via vår hemsida.

Norrköpings stadsbibliotek – skräckquiz

Spöken, vålnader, monster och andra övernaturliga väsen finns det gott om i litteraturen och på film. Kom och testa dina kunskaper i vårt förskräckliga quiz. Du kan tävla i lag tillsammans med dina vänner eller enskilt. Låt den rätte gissa rätt! Fina priser till vinnarna. Välkommen till oss, i Mellanrummet, onsdagen den 30 oktober kl. 17.00. Fri entre. Vi bjuder på fika.

Norrköpings stadsbibliotek – En läskig spökvandring

Vågar du följa med in i det gamla övergivna biblioteket? Här står gamla slitna och dammiga böcker fortfarande kvar. Tänk om det skulle dyka upp ett spöke, eller något värre…? Vandringen sker inomhus och börjar i bibliotekets entré. Passar dig som är modig från 7 år och uppåt. Man får såklart ta med en vuxen att hålla i handen. Fri entré. Begränsat antal platser. Förboka din plats kl. 14.00 eller 14.30.

Norrköpings stadsbibliotek – Ryslig berättarkväll

Spöken, vålnader, monster och andra övernaturliga väsen. Vi läser några av våra favoriter från skräck till mysrysare, klassiker och nyskrivet. Kom och lyssna om du vågar. Vill du skrämma oss med någon av dina egna favoriter går det utmärkt. (Max 5 minuter per inslag). För vuxna och ungdomar. Plats: Mellanrummet. Fri entré. Vi bjuder på fika. Begränsat antal platser. Förboka gärna. Aktiviteten startar klockan 16.00.

Norrköpings Stadsmuseum – En dramatiserad spökvandring

Norrköpings Stadsmuseum – Likkistespik, döingeben och kyrkogårdsmull – en dramatiserad spökvandring.

Välkommen på en dramatiserad spökvandring på Stadsmuseet. Vi berättar och levande gör sagor, sägner och myter ur historien och folktron. Vandringen går genom Stadsmuseets olika utställningar, inomhus, med start i vår entré. Passar hela familjen men rekommenderas från ca 7 år. Tid: ca 30-40 min. Kostnad:  Vandringen är kostnadsfri men du behöver boka en plats.

Vandringen sker inomhus och börjar vid museets entré. Den passar hela familjen, men rekommenderas för barn från 7 år. Längden är 30–40 minuter och är gratis, men förbokning krävs via vår hemsida.

Ståhl Collection – I skuggorna på Ståhl Collection

Vad döljer det sig för spännande i skuggorna på Ståhl Collection? Kom och upptäck konsten och ta del av berättelser om våra rysligaste konstverk. Dessutom får ni träffa vårt alldeles egna, glassätande spöke!

Följ med på en guidad visning i konsthallen speciellt riktad till barn och unga. Begränsat antal platser. Endast förbokning via Ståhl Collections hemsida.

Kl 13: Visning anpassad för barn under 5–9 år.
Kl 15: Visning anpassad för barn över 9 år.

Pris:70 kr/vuxen. Barn går gratis.

Visualiseringscenter C – Svarta hål och andra kittlande mysterier

Förtrollas av Visualiseringscenter Cs magnifika domteater under nervkittlande berättelser om läskiga rymdresor, svarta hål och mörk materia – samtidigt som du själv färdas genom existensens stora frågor och universums tid och rum.

Upptäck vad som gömmer sig inuti en mumie och låt våra guider visa dig människans olika lager, med skrämmande häftig visualiseringsteknik. På våning fyra dras de minsta rymdfararna in i ryslig rymdlek i Rymdskeppet, och i källaren vågar vi knappt berätta vad som sker…

Aktiviteten pågår mellan klockan 10.00-16.00. Halva priset på alla dombiljetter!

Östgötateatern – Spökbuss till grannstaden Linköping och musikalen Beetlejuice

Hoppa på en spökbuss till grannstaden Linköping – kanske inte så läskigt tänker du? Tänk om! Håll i dig, för här kastas du rakt in i demonen Beetlejuice’s galna värld! Varmt välkommen till musikalen Beetlejuice på Östgötateatern. En musikal om liv, död och allt däremellan. Avfärd från Stora teatern i Norrköping! Buss- & teaterbiljett 150 kr

Östra Husby Bibliotek – Bilderboksbio om den underbara familjen Kanin och fru Skräck

Vi läser högt ur Sagan om den underbara familjen Kanin och fru Skräck av Jonna Björnstjerna samtidigt som sidorna visas på storbild. Fru Skräck avskyr allt som är snällt och gulligt, som lillebror. Att då inte vara rädd är lättare sagt än gjort. För barn 3-6 år. Fri Entré.